Toamna cu mentorat pentru #startups
Anul acesta voi ajuta si sustine antreprenorii care vin la Startup Your Life 2021 atat printr-un workshop despre strategia si tacticile cele mai eficace pentru a-ti lansa un startup, cat si prin discutiile libere din pauze (fiindca voi fi disponibil pe tot parcursul evenimentului).
Cateva motive pentru care ai vrea sa te inscrii la acest eveniment:
- Un bootcamp intens de 4 zile cu workshop-uri, muncă în echipă, antreprenori de top și distracție.
- Oportunitatea de a face networking cu antreprenori și specialiști "tari" (vezi lista de speakers si o sa intelegi)
- Workshop-uri de calitate care acopera principalele subiecte de care te lovesti ca proaspat founder
- Posibilitatea de a lucra în echipă și a construi noi idei de business
- Oportunități de afaceri pe termen mediu și lung între participanți
Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.
Totodata, in perioada 16-18 octombrie voi fi la Piatra Neamț, pentru a participa la Mentors Retreat, un eveniment organizat de comunitatea de #startup Rubik Hub!
Cu aceasta ocazie, m-am decis sa sustin si participantii de la #hackathon-ul organizat in cadrul programului de educatie antreprenoriala RubikEDU #4, prin sesiuni de mentorat si feedback.
Cum poti sa-ti transformi o #idee intr-un #startup de succes? Acorda-ti 7 saptamani si invats alaturi de echipa Rubik Hub si mentorii din aceast acomunitate.
Inscrierea la acest accelerator se poate face pana pe 20 septembrie 2021.
Cu cine ma vad sa crestem #startups sustenabile?
Articole, evenimente si resurse utile acum:
350.000 de euro este valoarea record a premiului-investiție oferit celui mai bun startup, la finalul programului Spotlight 2021. Premiul de anul acesta este oferit de către un grup local de investitori, precum: Techangels Romania, SeedBlink, Growceanu, GapMinder VC, RocaX, Simple Capital, Transylvania Angels Network.
Unul din cele mai bune workshop-uri (1 ora, free) despre strategia de Go-To-Market plus templates de GTM si ICP (free).
Povestea unei voluntare care si-a redescoperit sensul vieții.
Inca un articol excelent al Cristinei Chipurici despre faptul ca in pofida democratizarii accesului la educatie (au aparut in ultima decada zeci de mii de cursuri online, majoritatea gratuite), totusi rata de finalizare a cursurilor online de acest gen este între 3% și 6%.
Whether you're a student or looking to learn something new, textbooks are expensive. So, here are five websites where you can download them for free.
Marc Maron: End Times Fun (8/10) este un spectacol de stand up coroziv si inteligent in stilul lui George Carlin, Bill Maher, Robin Williams, Dave Chappelle, Jim Jefferies, Hasan Minhaj, Hannah Gadsby etc.
Brave New World (9/10) este un serial SF care merita vazut si discutat, mai ales daca esti tanar (si aproape sigur nu ai apucat sa citesti romanul lui Aldous Huxley pe care se bazeaza serialul). Este foarte profund si actual desi romanul a fost scris in 1931. O lume care interzice intimitatea, in care societatea este mai importanta de cat individul, in care iei intr-una medicamente care iti anestezieaza fiecare emotie, in care te nasti intr-o clasa sociala si esti conditionat sa nu poti sa fii altceva decat clasa din care faci parte, o lume in care promiscuitatea este virtutea si iubirea unei singure persoane este viciu….o lume perfecta si un salbatic.
Daniel Sloss: Live Shows (9/10) este unul din putinele standups realmente profunde (lucru pe care il descoperi abia dupa prima jumatate a spectacolului) si care are curajul de a spune unele adevaruri dureroase sub forma unor glume (ofensatoare adesea). “Jigsaw” in mod special este un spectacol de o ora pe care l-am trimis tuturor prietenilor mei, casatoriti sau nu.
Arkadi Strugatki si Boris Strugatki - Picnic la marginea drumului (9/10)
Am recitit de curand romanul acesta dupa 36 de ani (l-am descoperit prima oara in Almanahul Anticipatia din 1985) si cu ocazia asta am realizat ca:
- este in continuare singurul caz in care ecranizarea ("Calauza" lui Andrei Tarkovski) a fost mai buna decat romanul;
- ideea unei vizite a extraterestrilor ca un "picnic la marginea drumului" este in continuare unul din cele mai inspirate subiecte din SF;
- recitind mi-am dat seama ca singurele lucruri care mi-au ramas in minte dupa atati ani au fost Zona, piulitele, Maimutica, AV, globul de aur si, mai ales, stalkerul Red;
- Red mi-a facut o impresie puternica atat la 16 ani cat si acum, fiind un rebel autentic dar in stilul rusesc (incearca sa ti-l imaginezi pe James Dean intr-un film rus), la fel de autodestructiv, violent, familist, ambitios si uman cum mi-l aminteam (este un personaj care ar trebui sa intre in galeria literaturii unversale si care ar trebui studiat in scoala);
- are unul dintre cele mai bune finaluri ale literaturii de orice fel, ultimul capitol fiind o bijuterie in sine, culminand cu ultima fraza a romanului;
- in ziua de azi scriitori isi termina scrierea cu un "closure" clar, dar fratii Stugatiki nu au nici o problema in a lasa cititorul sa se descurce singur cu sfarsitul ambiguu si tulburator al cartii;
- literatura SF (si lumea) s-a schimbat mult in ultimii zeci de ani stilul SF-ului de atunci (1971) este greu de urmarit pentru cititorul modern asa ca am citit pe diagonala unele pagini;
- am iubit si continui sa iubesc literatura SF, fiindca unele dintre opere sale sunt capodopere universale.
M-am jucat cu Mihai “Hey, That's My Fish!” (7/10) (aparut in romana cu titlul “Pinguinii”) un joc de societate (board game) competitiv, pentru 6-99 ani, genul “strategic” cu o tematica de tip “pinguinii pescuind pe soluri de gheata”, cu reguli foarte usoare, usor de invatat si de jucat, rapid (in 2 dureaza 10 minute dar setup-ul ia vreo 1 minut) pentru 2-4 jucatori.
Are 16 miniaturi de pinguini mici si dragalasi, 60 de jetoane in forma de hexagon micute si incape intr-o cutie mica, usor de transportat si cu un pret mic. Pare un joc simplu de copii, dar este de fapt destul de complex dpdv strategic, fiindca mutarea pinguinilor poate sa duca la configuratii neasteptate si daca nu esti atent te trezesti ca te bate un pusti de 8 ani de nu stii pe ce lume esti (mda, bine recunosc, asta am patit-o eu).
Mihai l-a invatat intr-un minut si a excelat imediat la el (bine probabil ca si antrenamentul de pana acum isi spune cuvantul) si pe langa ca ma lasa izolat pe banchize cu putina prada, mai si fredona ceva ce imi imaginez ca ar canta un pinguin victorios cu burta plina de peste.
In concluzie: este un joc de familie, usor si rapid, care dezvolta copiilor (sau adultilor novici in board gaming) gandirea strategica, planificarea si calculul de variante.