Failing fast, pitch perfect
“Greseli” antreprenoriale
To start a business, you need to be an expert in entrepreneurship as well as a generalist in everything else: research & innovation, marketing, sales, operations, finance, legal, human resources, and management.
To scale a business, you need to become a recruitment and management expert in order to hire and retain the top specialists in everything else: research & innovation, marketing, sales, operations, finance, legal, and human resources.
And here’s how failure helps:
“The real aim of "fail fast, fail often" is to be iterative. To achieve success by failing, you must reserve some time to reflect about why you failed and what to do better next time.
By making use of these four strategies, I started becoming bolder in making decisions. They helped me in my daily doing to take decisions faster and with more confidence. This accelerated my learning and I hope for you to experience the same.
So, here is a recap for your memory:
- Most decisions are revertible, so go for it.
- Decisions are experiments that are expected to prove you wrong.
- Make a proposal and ask for objections.
- Do regular retrospectives to learn from your failures.”
Articole, evenimente si resurse utile acum:
Un eveniment foarte util pentru #techstartup organizat de How to Web cu 3 dintre cele mai bune VC-uri europene.
"Is your deck convincing?
SaaS startups get ready to pitch your idea in front of leading European investors, at the upcoming session of Pitch Practice: #SaaS in The Spotlight.
Investors from top three SaaS VC firms in Europe, Notion Capital, Innovation Nest and Point Nine Capital are joining to offer you candid and productive feedback on your deck and pitch delivery. Find out straight from highly experienced investors what is clear and what you need to improve so that your pitch is focused and sharp.
Check out all the details & apply here for a 30 mins slot here:
Inteligența colectivă - capacitatea grupurilor de a lucra împreună și a rezolva probleme - poate fi prevăzută și cuantificată, arată un nou studiu. Colaborarea membrilor grupului este de două ori mai importantă decât abilităților personale ale indivizilor, iar o importanță aparte în succesul grupului o are compoziția acestuia - dimensiunea și numărul de femei, printre altele, sunt criterii importante.
Un startup in care am investit (in campania de pe Crowdcube poti investi chiar si numai 10,5 lire), fiindca il stiu pe founder de doi ani, e un profesionist competent si pasionat, a pivotat foarte bine in pandemie si imi place mult produsul lor. Eu o consider o investitie de impact si nu pentru profit, adica daca imi scot candva macar suma investita dar firma schimba vietile cat mai multor copii in bine, sunt fericit.
Cele mai bune 20 de board games de jucat la o petrecere (party games), sortate pe categorii de varsta.
Un articol care explica pe scurt relatia dintre mecanismele si tema unui board game: “The mechanics of a board game are the engine that drives a game forward. They are the systems in place that are used to provide the gears of the game - in combination with the theme, story, and components - to form the gameplay of a game.”
Multumita lui Rubik Hub , am avut placerea de a pune o serie de intrebari revelatoare si provocatoare unor VC-uri de top. Daca aveti un #techstartup in cautare de finantare de tip VC, puteti afla cum sa va eficientizati "investor deck-ul" si sa va cresteti astfel sansele sa primiti o investitie.
"IMPACT EdTech este un program de incubare și accelerare cofinanțat de Comisia Europeană. Se caută startup-uri/IMM-uri din domeniul EdTech care pun pe masă soluții capabile să spargă barierele din calea educației și de a îmbunătăți experiențele de învățare într-o nouă eră a educației digitale centrate pe om."
Un articol scurt si bun cu 5 sfaturi despre cum sa intri intr-o relatie de afaceri cu o persoana importanta si faimoasa fara sa intermedieze cineva aceasta relatie (cold emailing).
Daca sunteti (sau stiti) angel investori completati (sharuiti) va rog acest formular: “Una dintre problemele cu care startup-urile românești de tehnologie se confruntă este identificarea investitorilor de tip Angel care să rezoneze cu ideea lor de business, iar ulterior să investească în afacere, sprijinind astfel creșterea lor. Actualmente, în România nu exista o listă integrată cu toți acești investitori, fiind nevoie de un research amplu, individual. Astfel de inițiative există deja în alte state precum SUA sau mai aproape de noi, în Olanda care s-au dovedit extrem de benefice.
În acest sens, credem că este important să oferim startup-urilor de tehnologie din România o imagine de ansamblu asupra profilului investitorilor de tip Angel. Mai mult de atât, listarea ne va ajuta să realizăm un eșantion reprezentativ de la care să putem vedea anual evoluția acestei categorii de investitori.
Formularul pe care te rugăm să îl completezi și diseminezi fie în comunitatea ta, fie către alți investitori de tip Angel este disponibil aici: https://bit.ly/3uasRUx.
Acesta este împărți în trei secțiuni, iar completarea lui durează aproximativ 10-15 minute. Referitor la datele furnizate, vom avea un landing page pe site-ul nostru unde vom afișa un grid de tipul: poză, nume investitor Angel, profil de Linkedln, clubul sau sindicatul de care aparține, și/sau site club și/sau site personal, pentru cei care-și doresc, în acest fel să punem baza unei comunități de oameni axați pe dezvoltare, colaborare și încredere.”
Nu m-am jucat cu Mihai “Knights Club: The Alliance of Dragons: The Comic Book You Can Play (Comic Quests)” fiindca l-a jucat singur, atat de focusat si pasionat cum nu l-am vazut nici la jocurile video. Practic este un Comic Book si un Pen&Paper RPG in acelasi timp.
Un documentar excelent de la WatchMojo despre "How Geek Culture Became Pop Culture" pe care il recomand tuturor, dar mai ales celor care nu sunt geeks (adica pasionati de stiinta, SF, manga, anime, comics, superheroes, board games si video games, etc.). Iar pentru noi geeks, este o celebrare ;)