Educatie financiara, leadership, analize altfel pentru sanatate
& multe filme si jocuri de pus pe lista
Despre educatie financiara, altfel:
Initial, cand mi-a trimis un prieten drag video-ul asta, si l-am vazut pe Alex Hormozi in maiou cu muschii la vedere, cu o sapca uzata pe cap si o banda neagra pe nas, mi-am zis ca a luat-o razna si sa vezi ce o sa il bestelesc ca mi-a trimis asa ceva, dar... mi-am zis sa ma uit totusi ca sa nu il cert fara argumente.
Ei bine, spre surpriza mea, este un video care chiar merita cele 22 de minute de vizionare. Alex sumarizeaza 28 de atitudini, credinte si comportamente care ne fac sa ramanem saraci (in ideea ca daca vezi ce te tine in loc si le schimbi o sa te descurci mai bine).
Sfaturile sunt chiar bune, dupa cum se vede mai jos, si nu se aplica nu doar pe plan financiar, ci si pe plan personal, adica nu doar sa ai bani, afaceri etc., ci sa reusesti si sa fii fericit cu ce ai:
How to stay poor:
1. Start Tomorrow
2. Read Books. Do Nothing.
3. Take advice from poor people on how to be rich.
4. Pick a spouse who makes you feel guilty about working.
5. Fail once, quit forever.
6. Think the world is fair.
7. Blame your circumstances.
8. Complain.
9. Expect the government to save you.
10. Value the opinion of others over your own.
11. Avoid Discomfort.
12. Tolerate Mediocrity.
13. Make promises. Break promises.
14. Wait for perfect conditions.
15. Prioritize looking rich over being rich.
16. Avoid working on what matters most.
17. Say you’re going to do something. Don’t do it.
18. Do what everyone else is doing.
19. Do “your best” not what it takes.
20. Talk more. Do less.
21. Start something new today. Start something new tomorrow. Repeat.
22. Believe what other people think of you, more than what you think of you.
23. Make mistake. Repeat mistake.
24. Be replaceable.
25. Find something that works. Stop doing it.
26. Hire dumb people.
27. Assume you’re always right.
28. Make money. Spend more than what you made.
Articole, evenimente si resurse utile acum:
Startup-uri la început de drum, este #timetobuild! Vrei să înveți "cum" să pornești corect? Sau să-ți faci startup-ul investibil? Alătură-te StepFWD, pre-acceleratorul pentru startup-uri tehnice cu echipe diverse » www.stepfwd.today
Remember, as your company grows through each stage, you have to evolve from entrepreneur to CEO. This is the leadership evolution.
Daca va intereseaza o cariera de product manager, aveti aici cele mai bune resurse de invatare.
Rangan Chatterjee este unul dintre acei MD (medical doctor) care au curajul sa infrunte o intreaga industrie medicala care este concentrata pe tratarea simptomelor bolilor cronice si nu pare sa fie interesata de preventia lor. Doar ca preventia, adica tratarea cauzelor bio-psiho-sociale ale majoritatii bolilor cronice, este impotriva intereselor unei industrii alimentare de mii de miliarde, sau a culturii organizationale prevalente care induce un stress permanent angajatilor s.a.m.d.
Pentru toti barbatii, ajunsi tati la randul lor, care au avut un parinte alcoolic si violent. “Când mi-am luat inima în dinți și am recunoscut și față de alții că mă confrunt cu niște episoade tulburi pe care nu știu ce le declanșează, psihologul în jurul căruia ne strânseserăm a zis că sportul și meditația nu sunt neapărat rezolvări de durată ale problemei descrise de mine, cum mai umblă vorba pe Internet; că furia nu poate fi cu adevărat descărcată – nici lăsată să iasă puțin câte puțin de sub capac, așa cum se spune în filme. Cei care țipă, de exemplu, crezând că în felul ăsta se mai răcoresc, o să ajungă să țipe din ce în ce mai mult.
Din ce-am văzut eu în cabinet, a zis el, furia care apare, așa, din senin – și mai ales în cazul bărbaților – vorbește în numele unei depresii bine ascunse.
Am plecat de la acea întâlnire de grup mai confuz decât la-nceput. Habar n-aveam că aș fi putut fi deprimat… Aveam o relație frumoasă cu soția mea, care mă iubea și pe care o iubeam, fiica noastră creștea sănătoasă, veselă – de fapt, mi se părea o blasfemie să accept că sunt deprimat. Să fiu furios era o treabă de care îmi era rușine, dar să fiu deprimat era de-a dreptul obscen.”
Cel mai bun curs online free pentru incepatori despre AI, si-a schimbat locatia.
"When we at Reaktor Education set out to launch Elements of AI with the University of Helsinki in 2018, we couldn’t foresee what was coming up. Four years, 26 language versions, and over 780 000 students later, Elements of AI has clearly demonstrated the need for accessible online learning designed for the 99%, not just the privileged few. The Education team at Reaktor has grown from an aspiring initiative to a viable operation to stand on its own. Our team, our product, and our partnerships will move to MinnaLearn, a brand new company. This will unlock the opportunity for us to fully focus on building the next stage of online learning for the future of work. You can read more about MinnaLearn and sign up for our courses at MinnaLearn.com"
“Ed Gamble: Blood Sugar” (9/10) este unul din cele mai bune standup-uri din ultima vreme, din seria cum sa faci umor de calitate chiar si cand suferi de o boala cronica.
21 de jocuri de societate (board games) cu care sa te joci si sa ii inveti pe cei mici sa fie atenti, sa isi faca o strategie, sa aiba rabdare etc.
O lista cu 19 seriale TV, pasnice si amuzante, numai bune sa te relaxeze cand vrei sa uiti un pic de ce sa intampla in lume.
“Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans” (8/10) este in opinia mea cel mai bun serial anime din lunga si complicata saga MSG (ajuta si ca a fost facut la 35 de ani diferenta fata de seria originala).
O sa suspinati un pic la acest short animat de la Disney.
"Everything Everywhere All at Once" (9/10) este cel mai incredibil, amuzant, tulburator, nebunesc film pe care l-am vazut de foarte multa vreme. Este indescriptibil. Este frumos.
Pensiunea Hadar Chalet (Intorsura Buzaului, Gura Siriului) la vreo 3,5 ore de mers cu masina din Bucuresti, este o locatie buna pentru oricine (copii mici/mari, cupluri, retreats, nunti) (9/10)