Outcome-Driven Innovation si pretul corect
Un articol foarte bun pentru founderi despre relatia dintre customer research, JTBD si strategia de pret:
“SaaS founders are listening to what their customers have to say. However, as the ODI process shows, knowing what to listen for is far more critical. To find out what your customers want, focus on the outcome they want to achieve—not on what they say.”
“Being customer-driven is no longer enough. Companies must become outcome-driven. Truly successful SaaS businesses focus on the outcomes their customers desire. This way, they can proactively create solutions that their customers will value.”
“Founders also spend incredible amounts of time debating how to capture market information (e.g., analytics, interviews, observation) when they should spend their energy figuring out the right kind of information to collect. Often, what customers say is not what they mean.”
“To build software that people will be willing to pay for, focus on essential outcomes that aren’t satisfied by existing solutions.”
“You can’t use demographics alone to group customers with unique underserved outcomes because demographics only tell you “Who customers are,” not “What customers want.” The better way to do it is by using the opportunity score and outcome as the segmentation variables.”
Articole, evenimente si resurse utile acum:
Un video scurt (15 min.) de la Wisecrack despre cei mai mari escroci din lumea startupurilor si relativismul moral contemporan.
“Epoca mea de aur” de Daniel Horia (9/10) este o banda desenata care va face sa dispara prejudecata unora ca benzile desenate sunt niste prostii care nu merita atentie. Excelent desenata, cu o poveste emotionanta si autentica din perioada comunismului, este o lectura numai buna pentru culcare, preferabil de citit impreuna cu copilul ca sa ii poti explica ce se intampla in perioada aceea.
Riad Sattouf - “Arabul de mâine. O copilărie petrecută în Orientul Mijlociu (1978-1984)” (8/10) este o banda desenata inspirata de viata autorului, in care descoperi realitatea cruda a regimului totalitarist din Libia si Siria, vazute prin ochii unui copil care nu intelege inca lumea. Am citit-o impreuna cu Mihai fiindca vreau sa stie, macar asa din povesti, cum este viata copiilor mai amarati decat el.
Özge Samanci - “Îndrăznește să dezamăgești. O copilărie în Turcia” (8/10) este o banda desenata, inspirata de viata autoarei, o fetita care iubește marea și visează la o viață plină de aventuri, inspirată de idolul ei, Jacques-Yves Cousteau. Dar părinții și societatea de atunci nu incurajau copii sa isi urmeze visele. Asa ca, pe fondul tensiunilor religioase și militare din Turcia și al conflictelor dintre secularism și fundamentalism, Özge se luptă să-și găsească propriul drum, sa afle cine este si mai ales cine vrea sa fie.
Noua profa’ de mate’ este de fapt mostenitoarea unui clan yakuza, dar clasa ei de baieti (aparent) delicventi nu stie asta si incearca sa o sperie si ameninte pana cand… “Gokusen” (8/10)
Lance Armstrong era un erou, un model iubit si admirat de o multime de oameni, pentru lupta sa impotriva cancerului, pentru triumful sau in ciclism, pentru ca intruchipa mesajul (atat de drag americanilor) ca totul e posibil, asa ca atunci cand s-a dovedit in final ca s-a dopat atatia ani la rand, dezamagirea a fost enorma. Si totusi a facut multe lucruri bune si a inspirat multi oameni, chiar daca povestea lui era (pe alocuri) o mare minciuna. Filmul merita vazut, este bine documentat si realizat, dar mai ales ne ofera ocazia unor discutii mai profunde despre succes si despre scopul care scuza (sau nu) mijloacele.
“The Program” (8/10)
Bridge-ul este un joc de carti, de echipa, logic dar cu elemente de hazard, iubit de vreo 300 de milioane de jucatori din toata lumea si care a devenit terenul de joaca al unui tanar arogant inzestrat cu o memorie fenomenala. Dar oare tot acest succes (care include o multime de bani si relatii personale cu unii dintre cei mai celebri oameni) pe care l-a castigat a fost rodul unei intuitii geniale sau a gasit o metoda subtila de a-si insela adversarii? Stiu ca fiecare dintre voi deja si-a formulat in minte un raspuns in functie de felul in care vede lumea, dar viata este mai complicata decat mintea noastra, asa ca urmariti documentarul si o sa aflati cum sta treaba…
“Dirty Tricks” (8/10)
“Derek DelGaudio's In & Of Itself” (10/10) e ceva ce nu ati mai vazut si ceva ce o sa va doriti sa vedeti mai des. Stand-up? Performance? Storytelling? Magie? Teatru participativ? Mentalism? Arta transformativa? Toate la un loc… si totusi altceva. Despre cine suntem. Despre cine credem ca suntem. Despre cine crede lumea ca suntem. Despre cine am vrea de fapt sa fim. Despre secrete, iluzii… si nu numai…