Career growth, AI si multe recomandari pentru vacanta
Cum sa fii promovat si sa avansezi in cariera
1. Nu fi prost: Gandeste si observa inainte de a vorbi. Priveste in jur pentru a vedea ce functioneaza cu adevarat la locul tau de munca.
2. Imaginea conteaza: Nu este vorba de "Nu fi tu însuți", ci de "Care eu?". Exista momente in care esti decis si increzator. Fii acea versiune a ta mai des!
3. Iesi in evidenta: A fi un membru valoros al echipei nu conteaza prea mult daca oamenii nu stiu cat de valoros esti.
4. Fii abil politic: Directorii executivi nu petrec 10 ore pe zi scriind rapoarte. Ei isi petrec cea mai mare parte a timpului gestionand, influentand si motivand oamenii. Daca nu vrei sa faci aceste lucruri, nu vrei sa te afli într-un rol de conducere.
5. Networking: Întotdeauna există cineva care stie mai multe despre un subiect decat tine. Cu cat cunosti mai multi dintre acesti oameni, cu atat te vei descurca mai bine.
Intregul articol aici.
Articole, evenimente si resurse utile acum:
Uneori sfatul “iartă și uită" ne face mai mult rau. Unele lucruri nu le vom uita niciodată. Si nici nu trebuie uitate. Amintirea evenimentelor traumatizante este acolo pentru a ne proteja, iar uitarea ne-ar deschide calea spre a fi răniți din nou. Nu este vorba despre “a ierta si uita”, ci de a îndepărta atenția de la agresor și de la abuzurile sale. De fiecare dată când ne gândim și ruminam asupra modul în care am fost raniți, menținem acea amintire proaspătă. Ceea ce spune Olivia Porter este să ne mutam atentia de pe agresor și să o indreptam spre ceea ce vrem sa aparam, spre ceea ce iubim. Nu uiti, nu ierti, dar nici nu ramai blocat in amintirea traumelor. Incet, cu pasi mici, exersezi sa fii mai atent la ceea ce iubesti si la cum sa protejezi ce este important in viata ta.
"Dacă inteligența artificială (AI) își va îndeplini pe deplin promisiunea, va reface societatea umană. Dinamica puterii sociale existente va fi modificată. Ceea ce considerăm muncă, ceea ce considerăm joacă - chiar și natura sufletului și ceea ce înseamnă să fii om - vor trebui să fie regândite. Nu a existat nici o tehnologie care sa aiba impactul pe care inteligența artificială (AI) il va avea asupra omenirii. Când discutam despre startup-urile de inteligență artificială (AI) din prezent, dezbatem cu adevărat viitorul umanității."
Un regizor a folosit generatorului de imagini AI Stable Diffusion pentru a-și falsifica viața, după modelul unor influenceri (sic!) timp de o lună. A pretins, urcând fotografii fake pe Instagram, că s-a mutat la New York, că se întâlnește cu celebrități, că și-a luat o mașină de fițe. Și-a generat inclusiv prieteni fake.
Nano-Tools for Leaders. Fast, effective leadership tools that you can learn and start using today.
O lista cu peste 400 de acceleratoare din Europa, date de contact, arii de interes, etc.
Mitul manipulator al propagandei de razboi este ca, daca esti un soldat bine pregatit vei supravietui, dar in realitate razboiul este un macel aleator, un abator irational unde supravietuirea este doar pur noroc de a nu trece glontul prin capul tau sau de a nimeri intr-un loc mai putin periculos. Supravietuirea pe front tinde rapid spre zero daca stai mai mai mult de cateva saptamani in linia intai sau esti plasat de vreun comandant din spatele liniilor intr-o pozitie ce nu poate fi aparata.
Haruki Murakami - “Persoana întâi singular” (8/10) este cel mai nou aparut volum de povestiri, din care “Perna de piatra”, “Creme” si “Confesiunile unei maimute de Shiagawa” mi-au placut cel mai mult.
“Thirteen Lives” (8/10) chiar daca (poate) stii cum se termina, filmul asta tot te va tine cu sufletul la gura.
“The Woman King” (8/10) e un film (nu un documentar) care m-a impresionat si pe care il recomand.
Osamu Dazai - "Școlărița" (8/10) sau ce fel de ganduri si emotii zumzaie in mintea unei adolescente sensibile si inteligente pe parcursul unei zile. De citit mai ales daca esti tata de fata...
Eddie Jaku - "Cel mai fericit om de pe pământ", Editura Trei, (9/10) - O lectura obligatorie. Mai ales pentru cei tineri, care nu au prins nici macar ororile comuniste de la noi. Doar prin astfel de carti au sansa de a intelege realitati pe care nu le-au trait. Cand nu intelegi de ce sunt oamenii in stare, in bine si rau, devii fragil si manipulabil. Si sa nu credeti ca azi, suntem altfel de oameni. Experimentele sociale ale lui Stanley Milgram arata ca majoritatea suntem la fel de slabi ca cei din carte. Doar ca noi avem norocul de a nu cunoaste intunericul din noi. Asa ca ne imaginam ca am fii mai buni in acele situatii. Dar atrocitatile care au loc chiar acum in Ucraina, Siria, Ethiopia, Myanmar, Afganistan, Iran, Yemen, Palestina, Haiti, etc. ne arata ca nu suntem mai buni. Suntem la fel de speriati si slabi ca toti cei pe care va veti infuria citind aceasta carte. Sper sa va puna pe ganduri aceasta carte. Si pe urma sa cautati alte carti la fel de provocatoare.
"Perfetti sconosciuti" (9/10) este un film (aproape o piesă de teatru) modern, incredibil de bine scris, care ne pune o întrebare foarte interesantă: Ce s-ar întâmpla dacă un grup de prieteni care afirmă că se cunosc perfect își pun smartphone-urile laolaltă, astfel incat toată lumea sa poate auzi apelurile și citi mesajele primite? Ati ghicit, o mare încurcătură.
Un film dur, violent, tragic, francez... Si un interviu cu regizorul care explica un pic contextul filmului.