Ce nu ti se zice despre antreprenoriat, sanatate psihica & evenimente pentru #techstartups đ
Dragii mei,
A venit timpul pentru un nou newsletter plin de recomandari, cu articole si evenimente care sa va inspire, provoace, dea de gandit :)
What they don't tell you about entrepreneurship
Daca te iei dupa postarile de pe Facebook si articolele de pe bloguri iti dai seama ca antreprenoriatul a devenit o moda. Mai ales in #techstartup.
Antreprenorii unicornilor tech au devenit modele cunoscute si invidiate de catre toata lumea.
Asta este bine, pe de-o parte, fiindca intr-adevar avem nevoie de mai multi antreprenori care sa puna lucrurile in miscare, dar, pe de alta parte, iluzia transmisa de media si guru-escroci ca antreprenoriatul este un drum usor sau pentru oricine este nociva.
Daca te bate gandul sa iti dai demisia si sa pornesti pe drumul asta, fa-ti un bine si uita-te inainte la TED Talk-ul lui Mark Leruste, ca sa nu iti para rau mai tarziu.
Articole, evenimente si resurse utile acum:
In 8-9 decembrie are loc o conferinta gratuita online creata de Upster pentru antreprenorii #techstartup, unde voi tine (alaturi de alti speakeri interesanti) un workshop cu tema "How to Launch a Successful Tech Startup with the Lowest Costs and Risks?" (mai exact in 9 decembrie de la 11:00). Tot programul si inscrierile aici.
Daca esti pasionat de educatie si vrei sa iti testezi ideile si abilitatile inscrie-te la hackathon-ul online EduHack 2020 - Education. Technology. Future din 12-13 decembrie 2020. Toate detaliile aici.
Cel mai bun video (9 min.) despre ce inseamna cu adevarat sa conduci un startup si despre toate lucrurile neplacute de care (aproape) nimeni nu iti spune ca te vei lovi. De altfel, Slidebean a filmat in 48 de clipuri video scurte si captivante tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti porni un #techstartup.
Cand auzi despre cineva ca sufera de schizofrenie cel mai adesea te trece un fior de teama si inconstient incerci sa eviti persoana, sa fugi de ea, sa iti ingheti mintea si inima ca sa nu intre in tine cumva nebunia celuilalt. Nu esti curios, ci esti speriat si adesea iti ascunzi frica sub agresiune. Daca iti dai seama de toate astea si vrei sa scapi de proiectiile tale ignorante, sa afli ce se intampla cu adevarat in mintea si sufletul unei persoane cu schizofrenie, citeste acest articol. Te va schimba si iti va schimba atitudinea fata de bolnavii mentali. Ii vei privi ca pe niste oameni care sufera si nu ca pe niste monstri cu care nu vrei sa ai de-a face.
Nefiind un gamer nu am o idee corecta asupra industriei respective, asa ca pentru mine a fost o mare surpriza sa descopar ca industria jocurilor electronice este de doua ori (2x) mai mare decat cea de muzica si filme la un loc. Iar industria TV care are o valoare apropiata de cea de jocuri scade cu 8% in timp ce ultima creste cu 10%. Deja vedem ca apar tentative de noi tipuri de entertainment, integrand creativ aceste industrii diferite, si probabil ca intr-un viitor destul de apropiat o sa vedem si impunerea unui nou gen. Lansari de disc printr-un adventure online game? Concerte de muzica printr-un MOBA? Filme generate de AI si interactive la nivel individual ca un joc electronic? Canale de TV exclusiv cu continut digital selectabil ca un fel de youtube mai profesionist?
Un cadou romanesc autentic si o fapta buna ;)
Sa fii antreprenor e greu. Foarte greu. Asa ca nu e intamplator ca multi dintre founderi #techstartup se lovesc de tot felul de tulburari mentale: anxietate, depresie, burnout, OCD, ADHD, etc. Aici gasiti niste resurse utile de la Techstars pentru a avea grija de sanatatea mintii voastre.
Astept impresiile voastre,
Dragos