Managementul schimbarii + resurse utile in vreme de incertitudine, pentru antreprenori si nu numai 🌿
Dragii mei,
A venit timpul pentru un nou newsletter plin de recomandari, cu articole si evenimente care sa va inspire, provoace, dea de gandit :)
#recomandare "Cum să formezi oameni de succes. Sfaturi simple pentru schimbări radicale" de Esther Wojcicki
O carte foarte buna de parenting (si management), fiindca pune accent pe valorile care iti ghideaza deciziile si actiunile de parinte, si nu e una din cartile clasice care iti dau liste de comportamente pe care te chinui sa le aplici fara sa le intelegi spiritul.
In viziunea autoarei, valorile principale care trebuie sa ne ghideze atunci cand vrem sa crestem un om de succes (social, emotional, fizic, intelectual) sunt cele care dau acronimul TRICK:
1. Trust
2. Respect
3. Independence
4. Collaboration
5. Kindness (tradus in romana prin generozitate care este d.p.m.d.v. doar una din fatetele termenului)
Cartea are o baza stiintifica serioasa, ideile principale fiind sustinute de studii in domeniu, dar in acelasi timp este plina in povesti reale din viata autoarei, mama si profesor de peste 50 de ani, ceea ce o face foarte usor de citit. Iar povestile copiilor si elevilor ei fiind emotionante s-ar putea sa va ramana mai bine intiparite in memorie decat o serie de informatii reci si seci.
O recomand oricui se pregateste sa aiba sau are deja copii, dar ca sa nu ramaneti cu "iluzia cunoasterii" (impresia falsa ca daca ai inteles si ti-a placut ceva ce ai citit o sa retii si aplici acel lucru), va recomand sa o discutati cu cineva, capitol cu capitol, si sa faceti cat mai multe corelatii cu viata voastra.
Eu mai am o teorie, si anume, ca orice carte buna de parenting este si o carte buna de management. De exemplu, in cazul acesta, aceste 5 valori din parenting sunt si valorile care se regasesc in echipele de succes din firme (vezi studiul Google), deci cred ca teoria mea este validata si de aceasta carte, asa ca o recomand si managerilor.
Articole si evenimente pe care le recomand:
Am amanat cele 2 meetup-uri planificate in luna martie si speram sa ne vedem sanatosi si plini de energie in aprilie: Toate detaliile aici. Si aici. Va tinem la curent cu tot ce facem, in functie de cum evolueaza situatia din Bucuresti.
Va recomand ca sursa de stiri privind pandemia un newsletter proaspat si zilnic, compilat de redactia Decât o Revistă, cu un rezumat obiectiv si ponderat, al stirilor relevante. Vezi aici toate editiile anterioare.
Iata si un site simplu si clar, in romana, cu toate informatiile despre COVID-19, actualizate si din surse verificate.
Daca sunteti un startup si aveti o idee despre ceva ce ati putea face pentru a combate. monnitoriza etc. pandemia COVID-19, puteti primi rapid fonduri europeene pentru asta.
McKinsey & Company a facut o analiza pertinenta si echilibrata a impactului economic al epidemiei COVID-19, prezentand 3 scenarii posibile.
Oamenii incep sa fie din ce in ce mai constienti de impactul psihologic al acestei crize epidemiologice. Diana Vasile, presedinte Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei - ISTT, ne prezinta, in cateva slide-uri, cum putem sa ne intarim psihic ca sa facem fata cat mai bine acestor incercari.
O initiativa utila care aduna cele mai bune instrumente care iti permit sa lucrezi de acasa: Tech against Coronavirus.
Redactorii NPR au alcatuit un playlist de +6 ore ce contine melodii din toate genurile – clasic, folk, jazz, ambient, pop, blues, soul, hip-hop, indie-rock – pentru reducerea anxietatii generate de stirile negative despre coronavirus. Playlistul se numeste „Isle of Calm” si poate fi ascultat pe Spotify :)
Cum te poti adapta si cum iti poti gestiona afacerea cu grija, in perioada urmatoare - un articol bun de la start-up.ro
Astept impresiile voastre,
Dragos