Scrisoare pentru un startup wannabe, hackajob, time managament, parentingĀ š
Dragii mei,
A venit timpul pentru un nou newsletter plin de recomandari :) Articole relevante pe care merita sa le cititi va asteapta mai jos.
Daca acest email s-a ratacit din greseala in inbox si nu gasiti nimic relevant, la final se afla si butonul de unsubscribe.
Daca vreti sa primiti in continuare acest email si sa ramaneti in comunitatea noastra, nu uitati sa reconfirmati asta (conform noii legislatii GDPR), apasand pe butonul de mai jos:
Scrisoare pentru un startup wannabe
1. In primul rand sa stii ca a fi antreprenor inseamna sa ai o pasiune nestavilita pentru invatarea continua, actiunea eficienta si gasirea de solutii. Daca nu iti place sa citesti, sa studiezi, sa analizezi, sa aplici, sa testezi, sa masori rezultatele si sa iti schimbi actiunile in functie de rezultatele obtinute, mai bine iti cauti altceva de facut.
2. Eu recomand celor care isi doresc sa devina antreprenori metodologia Lean Startup. Este cea mai eficienta metoda de creare a unui startup de succes, deoarece permite validarea unei idei de afaceri cu minimum de costuri si riscuri.
Metoda presupune in linii mari sa cauti o nisa de clienti cu o anumita problema, sa verifici daca problema ii arde si sunt dispusi sa plateasca pentru o solutie, sa creezi o noua solutie care le-ar rezolva problema, sa construiesti un MVP prin care sa iti testezi solutia, sa il vinzi unui esantion reprezentativ statistic din segmentul de clienti tinta, sa masori rezultatele si sa schimbi produsul sau strategia in functie de rezultate. Si pe urma o iei de la cap, procesul este iterativ. Mantra Lean Startup este āBuild-Measure-Learnā.
3. Asadar, te rog parcurge cu atentie resursele din articol ca sa avem un limbaj si principii comune. Cand le-ai terminat de citit si te-ai familiarizat cu procesul trimite-mi un Lean Canvas si ce anume ai nevoie in clipa de fata, sa vad daca te pot ajuta.
4. Lista de resurse esentiale in articolul integral, pe blog.
Bonus>> o lectura despre hackajob, startup-ul in care am investit pentru ca l-am descoperit pe Razvan Creanga. Din momentul in care l-am vazut pe Razvan cum executa un proiect, disciplinat, planificat, entuziast, creativ, rezilient, mi-am dat seama ca este un bun antreprenor. Povestea noastra aici.
Articole si evenimente care m-au inspirat in ultima perioada:
De la haos la productivitate si eficienta - povestea unei femei despre time management trait.
11 experti vorbesc despre relatia omului contemporan cu tehnologia.
Cel mai bun mini-funny-curs despre bitcoin, blockchain si cryptocurrency ever! Asa ar trebui sa fie orice material mass-media, amuzant si educativ in acelasi timp. John Oliver, bineinteles.
Un articol bun, interesant si educativ pentru parinti: "In aceČti primi Čapte ani se Ć®ntĆ¢mplÄ foarte multe lucruri care influenČeazÄ copiii. SÄ nu uitÄm cÄ 50% din ce ni se Ć®ntĆ¢mplÄ este influenČa genelor. Restul de 50% ar fi, sÄ zicem, anturajul. Dezbaterea clasicÄ, nature vs nurture. Dar Ć®n acel anturaj este cultura Ć®n care ne naČtem, ceilalČi oameni care ne influenČeazÄ, Čcoala... Či pÄrinČii sunt pe-acolo, sigur, dar nu atĆ¢t de tare cum tinde societatea de acum sÄ creadÄ."
Astept impresiile voastre,
Dragos